Snoeien

Overweegt u om uw boom te laten kappen of snoeien? 
Houtservice Heuvelland is dé specialist in Zuid-Limburg.

Klimmend boom verwijderen
Overweegt u om uw boom te laten snoeien?

Snoeien van bomen, hagen en grote struiken

Het klinkt als een open deur, maar bomen groeien sneller dan u denkt. 
Een klein boompje kan al snel uitgroeien tot een grote knaap waar uzelf of u omgeving hinder van kunt ondervinden. Op tijd snoeien kan hier de oplossing zijn en helpt om een boom in toom en model te houden. Daarnaast voorkomt u op termijn een te grove snoei, wat schadelijk kan zijn voor uw boom.

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing.

Snoeien

Bij het knotten worden uitlopers teruggesnoeid naar de oorsprong. Omdat het knotten vaak tussen de 1 en 3 jaar gebeurd ontstaan er goed zichtbare snoeiwonden. Deze hopen zich letterlijk op, waardoor er een knot of meerdere knotten ontstaan. 

Niet alle bomen zijn geschikt om te knotten, maar enkele voorbeelden zijn: De Wilg, Meidoorn, Els en Eik, waarvan de Wilg veruit het meest geschikt is. 

Onderhoudssnoei

Bij een onderhoudssnoei wordt de focus gelegd op gezondheid en veiligheid van de betreffende boom en diens omgeving. 

Dode, hangende, kruisende en beschadigde takken worden verwijderd. Hierdoor wordt de kans op afvallende takken verkleind en de conditie van de boom bevorderd. 

 

Opkronen

Bij het opkronen wordt er veel aandacht besteed aan de stam en onderzijde van de kroon/takkengestel.  De takken aan de onderzijde van de stam worden verwijderd, zodat er een hogere stam ontstaat. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast indien er hinder of gevaar wordt veroorzaakt door de laag groeiende takken.

Krooninname

Krooninname is het rondom verkleinen van het takkengestel, ook wel de kroon genoemd. Deze snoei moet gezien worden als een laatste redmiddel om een boom te verkleinen en op die manier te kunnen behouden. Omdat de boom rondom gesnoeid wordt is de kans dat de boom ziek wordt en zelfs doodgaat aanwezig.   

Indien een krooninname de enige optie is, dan moet dit met grote zorgvuldigheid gebeuren. 

Scroll naar boven